Dit jaar start de Nacht van Nederland weer in het karakteristieke stadje Wijk bij Duurstede. Daar vindt aan het einde van de middag de start plaats op het sfeervolle kerkplein.

Voor u ligt dan een route van een goede 600 kilometers door de nacht. 

In 2018 reden we oostwaart. De route voerde u dit jaar door de provinciën Utrecht, Gelderland en Overijssel. Na de start om 17:00 werd het al snel donker en moesten de deelnemers hun weg zoeken over de Veluwe. Via bosrijke wegen en enkele verstopte bospaden kwamen we uit bij De Ossestal in Epe. Hier kon men de ervaringen verwerken van de eerste etappe. Zoals elk jaar blijkt een nachtrally toch lastiger dan een dagevenement. De Veluwe werd verlaten voor een stukje poldergebied bij Kampen waarna er punten in een vrije route moesten worden aangedaan. Niet voor iedereen een eenvoudige opgave. Als het dan tegen middernacht loopt is het tijd voor de tweede pauzestop. Carrosseriebedrijf Bas Jansen had heel gastvrij zijn deuren geopend en iedereen kon genieten van het restauratie-ambacht dat hier nog wordt bedreven. Niet aflatende inzet van onze service Marc en Nancy Maas van Classic Car Service zorgde ervoor dat de MG B van Jacqueline Westhof en Albert Bouwhuis stroom bleef verzorgen voor de broodnodige verlichting. Tegen 04:30 in de nacht komt de rallykaravaan aan bij Café René voor een welverdiende snack. Met als bijzonder punt van aandacht: het 'pensioen' van René Klement en zijn trouwe team!. Na 8 jaren in het holst van de nacht Café René verzorgt te hebben, vinden zij het tijd voor iemand anders. Rogier Simon en Theo van Erkel nemen het stokje over! Daar zijn we erg blij mee!! 

Na Café René is het tijd voor de laatste etappe en dat is vaak nog een scherprechter. Niet omdat de uitzetter hier nog heel veel moeilijkheden heeft ingebouwd, maar omdat de laatste loodjes toch elk jaar weer zwaar zijn. En ook dit jaar was dat niet anders. Een paar langsrijders zijn zo gemist. Dan is het niet ver meer naar de finish in Wijk bij Duurstede waar een welverdiend ontbijt klaar stond voor de vermoeide deelnemers.

 

Service 

Tijdens de rally stil vallen is ieders nachtmerrie. Naast de teleurstelling is het ook altijd weer veel gedoe. Tijdens de Nacht van Nederland is er een serviceploeg die kleine storingen snel zal oplossen zodat u toch weer verder kunt. Kijk daarom de auto nog eens na, vooral de electrische verbindingen. Die spelen nog wel eens op. 

Nederlands Kampioenschap Historische Rally's

De Nacht van Nederland is al vele jaren een vast evenement in het kampioenschap van de Dutch Historic Rally Club (DHRC). Ook in het seizoen 2019 telt de rally weer mee. Deelname aan de Nacht van Nederland levert u extra bonuspunten op.